Oecumene

Naast de vieringen in de Engelmunduskerk zijn er kerkdiensten elders in de gemeente Velsen, bijvoorbeeld in de bejaardenverzorgingshuizen, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Ook de oud-katholieke pastoors participeren hierin en verlenen parochianen hun medewerking.

De parochie maakt deel uit van de samenwerkende kerken van IJmuiden-West. Tenminste twee maal per jaar wordt er gezamenlijke dienst gehouden in het gebouw van één van de deelnemende kerken. Er zijn dan geen diensten in de andere kerkgebouwen. Doorgaans zijn de gezamenlijke diensten in januari tijdens de Week van Gebed voor Eenheid van de Kerken, en op de eerste zondag van de Advent (Samen op weg naar Kerst). 

In de laatste volle week vóór Kerst organiseren de Samenwerkende kerken van Velsen een Pop-Up-Kerst-kerk, op een vaste plek beneden in de bibliotheek en ambulante plaatsen op bijvoorbeeld de markt. Voorgangers en vertegenwoordigers van de kerken zijn bij toerbeurt aanwezig in de Pop-Up-Kerst-kerk. er is steeds iemand aanwezig voor een praatje, voor informatie of om een kerstwens op een kaart te schrijven en op te hangen in de kerstboom.

 

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder