over de gebouwen

OVER DE GEBOUWEN

Het kerkgebouw en bijbehorend verenigingsgebouw De Bolder zijn te huur voor evenementen, concerten en bijeenkomsten. Daarbij kan tegen vergoeding gebruik gemaakt worden van diensten en faciliteiten. Het kerkbestuur beslist of de beoogde activiteit passend is. De Bolder kan ook afzonderlijk worden gehuurd. 

kerkgebouw De Engelmunduskerk

De eerste steenlegging voor de bouw van de Oud-Katholieke Engelmunduskerk aan de Kon. Wilhelminakade was op 26 juli 1906 en de kerk is gewijd op 20 augustus 1907. Het is een neoromaans kerkgebouw met toren, ontworpen door de architect J.G. Copper. Het gebouw telt na de restauratie van de jaren zestig 500 zitplaatsen; dit aantal kan tot ruim 600 worden uitgebreid. De kerk heeft een groot middenschip en twee zijbeuken.
adres: Kon. Wilhelminakade 119, 1975 GJ IJmuiden 
Om de kerk te bezichtigen, bent u van harte welkom bij de zondagse eucharistievieringen, of tijdens kerkopenstelling, iedere zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur. Er is altijd iemand aanwezig om u te woord te staan. 
Lees meer over het kerkgebouw

Verenigingsgebouw De Bolder

De Bolder is een zelfstandig gebouw met keuken en sanitaire voorzieningen. Ook heeft het een aparte ingang aan de achterkant van de kerk, Bloemstraat 124.

 Lees meer over De Bolder
 

het Stangenberger orgel

Voor het nieuwe kerkgebouw was een groter orgel nodig en er werd geld ingezameld voor het orgelfonds. Op 21 juli 1921 werd het nieuwe orgel ingewijd. Lees meer over het orgel

 

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder