Overzicht vieringen Advent en Kerst 2022

  • Speciaal Adventsproject voor de kinderen: iedere zondag staat een bijzondere vrouw centraal uit de stamboom van Jezus,  met op 1e kerstdag de belangrijkste: Maria, zijn moeder. Op de zondagen vanaf 27 nov, en op 25 december is het kerstspel. Kinderkerk is tijdens de eucharistieviering om 10:00 uur. De kinderen gaan vanuit de kerk met de kinderkerk-leiding mee naar De Bolder.
  • Iedere vrijdag in de Advent: Bidden vol verwachting, korte diensten van gebed en bezinning, lezingen over hoop en gezangen van Taizé. Bidden om vrede in deze duistere tijden,  en om verwachtingsvol uit te kunnen zien naar het licht van Kerstmis; op 2, 9, 16 en 23 december van 19:30 tot 20:00 uur in de kerk.
  • Iedere zaterdag: kerkopenstelling van 14:00 – 16:00 uur, voor stil gebed, een kaarsje opsteken of gewoon even in de gewijde ruimte van de kerk zijn.
  • Iedere zondag: eucharistieviering met kinderkerk; aanvang 10:00 uur
  • Woensdag 7 december, inloop-koffieochtend in De Bolder om 10:00 uur: voor mensen van binnen en buiten de parochie die zin hebben in wat aanspraak en gezelligheid, of behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, een luisterend oor, een warme blik, onder het genot van een kopje koffie of thee. De koffie-ochtenden zijn iedere 1e woensdag van de maand (na de dienst van 9.30 uur).
  • Zaterdag 17 december om 17:00 uur: Gezamenlijke Adventsdienst van de Hervormde gemeente van de Nieuwe Kerk te IJmuiden en de Oud-katholieke parochie Ijmuiden. Na twee jaar overgeslagen te hebben door corona-lockdowns wordt het gezamenlijke initiatief weer voortgezet. Een dienst van lezingen en gebeden rondom het thema Op weg naar Kerst afgewisseld met welbekende gezangen uit het bundel van Johannes de Heer. Om vooral samen te zingen. Na afloop van de dienst is er koffie en thee in De Bolder. Wie de gezangen graag eerst een keer wil doorzingen is welkom op de gezamenlijke repetitie, op woensdag 7 december om 20:00 uur, ingang via De Bolder (Bloemstraat 124).
  • Zaterdag 24 december Kerstnacht: eucharistieviering om 20:00 uur met zang van het parochiekoor (wie mee wil zingen is welkom op de repetities, iedere donderdag van 20:00 - 21:30 uur, ingang via De Bolder)
  • Zondag 25 december eucharistieviering van 1e Kerstdag, met kerstspel van de kinderkerk over Maria. Aanvang 10:00 uur.
  • Zaterdag 31 december: Vespers van Oudjaar, aanvang 19:30 uur

Adressen:

Oud-katholieke Engelmunduskerk: Kon. Wilhelminakade 119 te IJmuiden
Verenigingsgebouw De Bolder: Bloemstraat 124 te IJmuiden
  • Iedere zondag: eucharistieviering met kinderkerk; aanvang 10:00 uur

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder